Egy olyan ember blogja, aki tudatosan kilép a komfortzónájából

SpontAnti elszabadul

SpontAnti elszabadul

A Dunparty Megálló, ahol nem áll meg a BKV és van kaja

2016. július 15. - SpontAnti

Ez alkalommal egy olyan eseményről számolok be nektek, amit csak részben tudok teljes mellszélességgel ajánlani. Eredetileg a nagy terv az volt, hogy elmenjünk egy viszonylag külvárosi kocsmába/kifőzdébe. Egyszóval olyan helyre, amelyik nem a klasszikus belvárosi helyeket idézi, viszont nagy kár lenne kihagyni, mert megéri az odáig tartó utat. A helyek listázásakor észrevettük, hogy Albertfalván (11. kerület) kiemelkedő népszerűségnek örvend egy konkrétan a Duna mellett található kocsma-kifőzde, a Dunaparty Megálló és az ott található két, Angliából ismert piros busz.  A hely kiváló, mindenki próbálja ki, de úgy ne menjen oda, ahogy mi tettük.

1375366720-7754.jpg

A hely érdekessége, hogy egy gát mellett, érzésre tényleg a semmi közepén található. Rengeteg viszont az autó a közeli parkolóban (vagyis távolabbról is kijönnek az emberek kipróbálni a helyet), valamint az eleve nagyon sok hely kihasználtsága igen magas. Az buszok pultjelleggel működnek, egyikben italokat, a másikban ételeket lehet beszerezni. Nekünk minden nagyon ízlett és az árak is kedvezőek voltak. A kilátás Csepel-szigetet tárja elénk annak némileg gyárias környezetével, de a Duna közvetlen közelsége és a csendes környezet bőven kárpótol minket. A gyárak rám este - amikor nem üzemeltek - nagyon megnyugtatóan hatottak, a mellettünk úszkáló hajók és csónakok pedig különösen eloszlatták a napi stresszt. Ami külön szimpatikus, hogy a gyerekek számára játszóteret is kialakítottak és mellettük szüleik helyet tudnak foglalni. Mindezt úgy, hogy a gyerekekre egyébként nem kíváncsi vendégek kellő távolságban, csendben élvezhetik az ottlétet.

ertzui.jpg

Egy szó, mint száz, ne hagyjátok ki ezt a helyet, mert:

  1. Rendhagyó, de elképesztő és csendes a környezet, valamint a látvány
  2. Nagyon finomak az ételek és az italok
  3. Hihetetlenül kreatív vállalkozási ötletről van szó, önmagában ezért is érdemes megnézni

 

Hol is van a Dunaparty Megálló?:

 dunaparty_megallo.png

 

Viszont engedjétek meg, hogy beszámoljak az este sötét oldaláról is :D. Mint tudjátok, nagyon szeretek és gyakorta szoktam is futni. Az utóbbi időben ráálltam arra is, hogy sokat olvasok a témáról. Így került a kezembe egy könyv, amelyik nagy pártolója a mezítlábas futásnak. Azóta beszélgettem a témához értő és kevésbé értő emberekkel, a módszer kapott hideget és meleget is. Az aktuális „futószakma” egyébként nem támogatja igazán, mivel szerinte a modern ember lába egész egyszerűen nem ehhez a fajta terheléshez szokott és mezítláb futni sérülésveszélyes (hozzáteszem, hogy a statisztika igazolja őket).

Én néhányszor futottam eddig így, kizárólag rekortán gumi és füves felületen, szépen lassan, ügyelve a technikára. Néhány kósza vízhólyagon kívül nem történt azonban semmi.

Ezen felbuzdulva arra gondoltunk, hogy 2,5 km-re a Dunaparty Megállótól elindulunk és úgy közelítjük meg a helyszínt. Egy gáton futottunk, végig aszfalton, lassan és óvatosan. Az érzés nem volt rossz, viszont a talpunk iszonyatosan fájt közvetlenül utána és visszafelé gyalogosan csak kínkeservesen jutottunk már el a célhoz. A mezítlábas futás létjogosultságáról szóló szakmai vitát nem szeretném befolyásolni. De ezt könyörgöm senki ne próbálja ki aszfalton, mert 20 perc futás után egy siralomvölgybe kerül mindkét talpa és lába, ha erre még rá nem sérül külön! Külön szeretném hangsúlyozni, hogy a bejegyzésben senkit nem bíztatok a mezítlábas futásra! Arról, ha igényed lenne rá, mindenképpen beszélj ahhoz értő emberekkel előtte!

Ha tetszett a poszt kövessetek facebookon is. :)

Program értékelés: 3/10, de csak a futás vitte le :D

Program értékelés futás nélkül: 7/10

SpontaFaktor: 8/10

A bejegyzés trackback címe:

https://spontanti.blog.hu/api/trackback/id/tr368891446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása