Egy olyan ember blogja, aki tudatosan kilép a komfortzónájából

SpontAnti elszabadul

SpontAnti elszabadul

Az alkalom, amitől porszem leszel a gépezetben

2016. június 02. - SpontAnti

A legutóbbi hétvégén részt vettem az Ultrabalaton nevű kerékpáros- és futóversenyen. A cél rendkívül könnyen körülírható: fusd vagy tekerd körbe a Balatont egyéniben vagy csapatban. 

ub10-logo-final.png

Elsőre érdemes lehet a tisztánlátás kedvéért néhány számadattal illusztrálni a fentieket:

  • maga a táv 220 km, azaz egy focipálya körül kialakított klasszikus futópályán 550 kör, valamint olyan hosszú, mintha Győrből Budapesten keresztül Kecskemétig futna valaki
  • a távot különböző idővel teljesítik a csapatok és az egyéni versenyzők, de egyéni indulóknál bőven elképzelhető, hogy bőven több, mint egy napot is futnak, ami ha belegondoltok, hogy több, mint a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás összesen, akkor kellően heroikusan hangzik
  • a versenyen összesen több, mint 7.000 ember vesz részt, ami annyi, mintha kb. fél Keszthely útra kelne egy nap, futni szeretett tavuk körül

Mi egy 10 fős csapattal vágtunk neki a távnak és hihetetlenül elfáradtunk a végére. Különböző edzettségi szinttel és tapasztalattal érkeztünk, de azt gondolom mindenki kihozta magából a maximumot és a közös cél érdekében túllépett saját vélt, vagy valós korlátain. A legdurvább, hogy a déli part nagy részét már éjszaka kellett futnunk (a később elindított csapatoknak pedig még többet). Az eredményünk 19 óra alatti futás lett, amely önmagában nem érdekes, nem kiemelkedő, de nem is rossz eredmény. Ami azonban igazán durva, hogy két éve az akkori nyertes valamivel több, mint 18 óra alatt ért be! Vagyis egyedül gyorsabb volt, mint mi tízen! 

A verseny szervezettségét, az ellátást, az út biztosítását és az adminisztratív hátteret is csak dicsérni tudom, szerintem folyamatosan igyekeztek megadni a futóknak azt a hátteret amivel plusz energiát és motivációt tudtak nyerni a futáshoz. Bár az vicces volt, mikor az egyik köztes itatónál a rendező azt mondta nekem, hogy még 25 km Balatonföldvár és én 5 km-re emlékeztem és készültem :D. Szerencsére nekem volt igazam.

ub.jpg

Nem kertelek, közben és utána is nagyon nagy fájdalmakat okoz ez a verseny. Kifáradsz szellemileg és testileg is, legyél egyéni vagy csapatfutó. Egész nap zseléken és izotóniás italokon élsz, másnap pedig nem tudsz betelni a szerves ételek adta örömökkel. Ennek ellenére sokkal kevesebb lettem volna hétfőn reggel, ha nem csinálom meg a haverokkal a távot szombaton és vasárnap.

Remélem jövőre találkozunk! Én mindenképpen ott leszek!

A bejegyzés trackback címe:

https://spontanti.blog.hu/api/trackback/id/tr528762542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása