Egy olyan ember blogja, aki tudatosan kilép a komfortzónájából

SpontAnti elszabadul

SpontAnti elszabadul

5 érv, amiért a roller menő

2016. augusztus 10. - SpontAnti

Ezen a nyáron elképesztő mértéket öltöttek a fővárosban a villamos- és útfelújítások, stb. Nem tudom, hogy idén csak én érzékelem-e ezt ilyen intenzitással, mindenesetre kiborít, hogy mennyire hosszadalmas mostanában eljutni egymástól nem is olyan messzire lévő helyszínekre tömegközlekedéssel. Egyik délután munkából hazafelé menet eldöntöttem, hogy ennek most valahogy véget vetek.

Olyan megoldást kerestem, ami:

  1. Nem drágább a felnőtt tömegközlekedésnél, azaz havi 9500 Ft-nál.
  2. Használata nem jelent életveszélyt.

Előbbi esetében abból indultam ki, hogy bár Európában nem számít drágának a budapesti tömegközlekedés, mégis tudnia kell hozni ezt az árat egy hónapra vetítve az új eszköznek. Az életveszély tekintetében a sokak által pártfogolt kerékpárt (akár Bubi-t), valamint a robogót zártam ki, mivel pillanatnyilag úgy tűnik, hogy a város vezetése nem priorizálja a kerékpárhasználatot és autók között nekem nagyon rosszak a tapasztalataim. Eszembe jutott viszont a ROLLER!

varosi-felnott-roller1.jpg

5 ok, amiért mindenképpen érdemes használni:

  1. Ajtótól ajtóig lehet vele közlekedni, nagyon gyorsan és nincs várakozás.
  2. Könnyen lezárható, összecsukható, no meg mostanában divatos is.
  3. Növeli az állóképességet.
  4. Gyakorlatilag gyalogosnak számítasz vele, nem igényel annyi kiegészítőt (lámpák, mellény, stb.), mint a bicikli.
  5. Nagyjából fél év alatt megtérül a befektetés, ha a felnőtt bérlet árával hasonlítjuk össze és feltesszük, hogy alkalomadtán venned kell néhány vonaljegyet.

fenott-roller.jpg

Mindössze három hete használom az eszközt, de eddig csak pozitívat tudok mondani róla. Gyorsabban eljutok mindenhova, elsősorban mivel nem kell várnom semmilyen eszközre. Azt gondolhatnátok, hogy rendkívül megerőltető és izzasztó így például munkába menni, de a roller esetében nagyon jól lehet játszani az intenzitással és nem kell, hogy kimerülj a használatában (ezért merem akár öltönyben munkába járóknak is javasolni). Nem állítom, hogy a roller abban az esetben, ha minden nap 25 km-t utazol munkába ideális megoldás lenne. De amennyiben érzel magadban indíttatást arra, hogy többet mozogj, gyorsabb, rugalmasabb, valamint költséghatékonyabb légy, úgy 8-10 megállós távolságot (oda-vissza külön) nyugodtan tudsz vele helyettesíteni napi szinten. 

2011_0419rolleres_20n_c3_a9ni1_2.jpg

A megfelelő eszköz kiválasztásakor ugyanakkor legyetek körültekintőek! Nekem például nagyon oda kellett figyelnem, hogy nagyobb magasságomnak és tömegemnek megfelelő modellt válasszak. Olvasgassatok blogokat, valamint nézzétek meg több áruház kínálatát is. Ja, és én a helyetekben mindenképpen kipróbálnám, mielőtt megveszem

Jó rollerezést Nektek is! :) Akár még a furcsábbnak tűnő modellekkel is...

 

trikke_1.jpg

 

Program értékelés: 9/10

SpontaFaktor: 9/10

Ha tetszett a poszt, kövessetek Facebookon is :) 

A bejegyzés trackback címe:

https://spontanti.blog.hu/api/trackback/id/tr498928668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csb 2016.08.15. 17:57:45

Par eszrevetel:
- sik terepen OK, de hegynek felfele azert az emberrol leolvad nem csak oltony, hanem a sajat bore is
- ha felujitasok vannak, akkor a roller is szopas: cipelni kell a foldes reszen, a macskakovon, padkazni sem egyszeru vele (bar a kisebb szintkulonbsegek atugrasa konnyen betanulhato)
- sokkal nehezebb lezarni a bolt elott, mint egy biciklit (bevinni meg csak nem viszem be a kisbolt pultjai koze)
Ami voszont nagyon jo:
- buszra, metrora is siman fel lehet vele szallni.
- ha lejtos videken laksz/dolgozol, akkor az ajtotol a bummegalloig lefele gurulsz, visszafele pedig egy megalloval tobbet utazol, hogy megint lefele gurulhass.
süti beállítások módosítása