Egy olyan ember blogja, aki tudatosan kilép a komfortzónájából

SpontAnti elszabadul

SpontAnti elszabadul

Öngyilkos osztag, amitől te is öngyilkos szeretnél lenni

2016. augusztus 16. - SpontAnti

Nem igazán szeretem a szuperhősöket. Kitalált figurák, akiket sosem találhat el semmilyen golyó, de szerintem ha egy atombomba robbanna fel mellettük, akkor is túlélnék. Mindazonáltal mások vagyunk, más dolgokat szeretünk és megértem, ha valaki pont őket.

Érdekes, hogy néhány szuperhősös filmet mégis meg szoktam nézni, ráadásul jellemzően moziban! Az alapsztori kicsit sem érdekel, de próbálok nyitni ebbe az irányba is. Ezek a filmek változó intenzitással, de tetszeni szoktak, könnyed esti kikapcsolódásként tekintek rájuk. Ezek közül a Christian Bale által alakított Batman trilógiát szeretném kiemelni, az a film minden tekintetben leadta a minőséget (talán pont azért, mert viszonylag valóságközeli volt). A legutóbbi pénteken viszont egy olyan borzalmat kellett végignéznem, amit még soha: Az öngyilkos osztagot (Suicide Squad). Érthetetlen számomra a Port és az Imdb jótékony pontozása!

A történet az akar lenni, hogy a gonosz boszorkány (és fivére, akit módszeresen így is hív végig :D) dühösek lesznek és végezni akarnak az emberekkel, vagy valami ilyesmi. Megy a dirr-durr, piff-puff persze. Ekkor bevetik, az addigra természetesen szupertitkosan összetákolt szuperhősös osztagot, amelynek tagjai egy szupertitkos börtönben rohadtak eddig. Ebben a DC-nek az átlagember számára részben jobban, részben kevésbé ismert karakterei tűnnek fel. Aranyosak, cukik, mókásak, meg rohadt durva mennyire nem tudnak megsérülni. Hogy miként lehet megzabolázni ennyi csínytevőt? Kihozod a börtönből, mondod neki, hogy intézze el a boszit és annak fivérét, rájuk tapasztasz valami bombajellegűt és a csapat élére odateszed Zászlós Rick-et (Rick Flag), a gigamenő katonát, aki felrobbantja őket, ha nem vigyáznak. No ha persze Rick kidőlne, akkor még mindig ott van a szigorú néni a legfőbb testületből, akit a végén persze ki kell menteni. A világ és a szigorú néni megmentéséért a hála annyi, hogy 10 évet levesznek a sokszoros életfogytiglani börtönbüntetésből. Ééééééés ennyi. Nem szabad megnézni!

suicide-squad.jpg

A kedvencem az, amikor családnak nevezik magukat. Szirmai Gergely mondta, hogy ez furcsa. Szerintem is, de tényleg úgy alakították ki a csapatot. Van benne apuci (Deadshot), anyuci (Harley Quinn), rossz gyerek (Captain Boomerang), introvertált gyerek (Diablo,aki persze a hős lesz) és végül a csendes, de jóarc gyerek (Killer Croc). A japán kardos csajszi meg azóta is rejtély, hogy miért van benne. A lényeg, hogy a sztori teljesen tudatosan erre a szálra épült, de ez nem jó így. Ezek öntelt, bunkó, fura lények a lelkük mélyén és mint a film is mutatja, nem funkcionálnak családként úgy, hogy a néző ezt el tudná hinni. Pedig szerintem az volt a cél, hogy ezt elhitessék...

Szóval láttam én már a DC-től azt a király Batman filmcsokrot, most meg ilyen mocsárba süllyedtek ezzel a filmmel és nagyon elrontották az estémet. Ezzel az aszfalton mezítláb futás után véget is ért beszámolóm a második programról, amit nem ajánlanék senkinek :D

Program értékelés: 1/10

SpontaFaktor: 6/10 (igen, nekem a szuperhősök miatt ennyi)

Ha tetszett a poszt, kövessetek facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://spontanti.blog.hu/api/trackback/id/tr6010414416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mankel 2016.08.18. 15:00:38

Az az igazság a film távolról sem ennyire rossz. Nem hibátlan ez tény, de nézhetetlennek titulálni egyértelműen túlzás. Nekem egy dolog hiányzott belőle. Valahogy nem éreztem rossz fiúknak a rossz fiúkat.
süti beállítások módosítása