Egy olyan ember blogja, aki tudatosan kilép a komfortzónájából

SpontAnti elszabadul

SpontAnti elszabadul

600 év, 5 ember, 2 fogás

2016. július 08. - SpontAnti

Gondolj egy ételre. Vond ki belőle a paprikát, paradicsomot, kukoricát és a krumplit. Mi maradt? Nagy valószínűséggel valami hiányzik...

Szeretek főzni. A barátokkal együtt meg különösen jó buli tud lenni a közös főzés, evés. A receptekben mindig van valami ami más mint eddig kerül bele ez-az, vátoznak. Na, de mit főzzünk a fentebb felsoroltak nélkül? Elvándoroltunk a középkorba, pontosabban a kozepkorikonyha.hu-ra, hogy megnézzük, mit lehet főzni és hogyan. Egy főételt és egy desszertet választottunk. :) Íme a receptek: 

Kaszás lével tehénhús

Ha kaszás lével akarsz főzni, az abárlásával az szerént élj, az mint megmondám az előtt. Petrezselyem gyükeret vess reá, vereshagymát is vess keveset, petrezselyem levelet is. Mikor osztán az megfő, savát megadod, fel akarod adni, egy kis tálra való kaszás levet megcsinálhatsz hat avagy hét tikmonynyal, ehhez képest hozzá tudsz készőlni, vagy öreg tálra akarod csinálni vagy mennyi asztalra. Mikor osztán mindenképen készen vagy, fel akarod adni, eczetben verd bele a tikmonyat, tiszta habaró fával törd meg erősen tiszta édényben. Az penig oly édény legyen, kire reá férjen az húsnak az leve. Erősen habarjad, hogy meg ne sugorodjék, ismét buritsd az húsra vissza, el ne forrazd; mert ha megforrasztod, megsugorodik, nem leszen jó, hanem csak az húsára értesd, mindjárt add fel.​​

egybeminden_1.gif
 

Tejfellel meggy

Ezt is szedd meg, az magvát kihányjad, csináld hozzá illendő edényben, szűrj szép tejfelt reá, nádmézet reá, törött fahéjat, főzd meg abban, mikor ideje, add fel, faragd meg nádmézzel az tálban.

Jó, mi? :D Szerencsére az oldal jelenkori "fordítással" is szolgál a receptek mellé. A legegyszerűbb ételek között vannak, már ami az elkészítés menetét jelenti. Egyszerűen beteszel mindent a fazékba és addig hagytuk főni, amíg kész nem lett :D A végeredmény magáért beszél. Mivel a főétel egy nagyon sűrű gulyásra emlékeztet sütöttünk hozzá egy szép nagy sós lepényt is. Királyi lakománk volt! A desszertünk kicsit túl édesre sikerült köszönhetően annak, hogy nem friss meggyet használtunk, hanem befőttet. Legközelebb már máshogy készítjük.

Az este remek lett. Jó hangulatban ettünk, boroztunk és közben "középkorinak tűnő" zenét hallgattunk. Biztos vagyok benne, hogy nem ezek votlak az utolsó "középkori ételek", amiket elkészítettünk :)

Látogassátok meg az oldalt, szedjétek össze a haverokat és költözzetek be Mátyás udvarába egy estére :) 

Ha tetszett a poszt kövessetek facebookon is. :)

Program értékelés: 8/10

SpontaFaktor: 5/10

 

A bejegyzés trackback címe:

https://spontanti.blog.hu/api/trackback/id/tr388874382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása